Witam, właśnie przed chwilą zauważyłem dziwną krewetkę.
W zbiorniku trzymam same krewetki CR i z najmłodszego miotu wyszło takie coś:
Sorki za zdjęcie, ale robiłem je telefonem i to na sporym zoomie, bo maluszek ma około 3mm.
Mało widać więc opiszę:
Krewetka jest cała czarna tylko na czubku głowy i mniej więcej 2/3 długości całej krewetki znajduje się śnieżno biały cieniutki pasek (a'la "No Entry Sign")
Czy to możliwe, że z miotu CR wychodzą CB ?
Nigdy nigdzie nie natrafiłem na takową wzmiankę, więc jestem baaaardzo zdziwiony takim widokiem.
Bardzo proszę o jakieś sugestie na ten temat
Pozdrawiam
Andrzej
_________________ Pozdrawiam ....
- Andrzej Lech -
Kurcze maluszki mają zaledwie 3mm. i nie mam takiego sprzętu, żeby zrobić odpowiednią fotkę
Wklejam drugą fotkę, może to coś pomoże.
Akurat to miejsce w akwarium jest mało doświetlone i ciężko cokolwiek pstryknąć. Tym bardziej, że maluszki są bardzo czarne i tylko po tych białych kreskach na ciele widać, że to one.
- Andrzej Lech -
Ostatnio zmieniony przez leszcz25 2009-11-23, 07:20, w całości zmieniany 1 raz
Tu.
- W tym krewetkarium są same CR (C, B, A, S). Dzisiaj dopuściłem resztę krewetek (tych od Ciebie). Więc dołączyły też 2 Bienki
Jerdezz.
- Jeżeli to King Kongi to mam farta tak czy inaczej, dodam jeszcze, że na juz kilka miotów które miałem z CR ten zapowiada się najciekawiej jeśli chodzi o jakość i ilość bieli ;)
Aha,żonka pod moją nie obecność podobno widziała do połowy czarną, a druga połowa brązowa lub czerwona . Tak więc chyba są 4 sztuki odróżniające się od reszty.
Novina szuka w krzyżówkach, a ja chyba to zrobiłem(udało mi się) inaczej
- Andrzej Lech -
Kolejna aktualka, kreweciaki podrosły i mają już około 7-8mm. Na 1000% mam 3szt. bo widziałem je jednocześnie. Niestety nie udało mi się ich zebrać tak blisko, aby uchwycić je na fotce.
Najdokładniejsza fotka jaką udało mi się zrobić:
Tutaj udało mi się uchwycić 2 szt.
- Andrzej Lech -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum